Zamieszczone przez Alonzo_
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
panowie pytanko chcę wyczyści tapicerkę. nie jest jakoś strasznie uwalona. troche przykurzona i widać parę zacieków od wody. pewnie śnieg z kurtek po stopieniu.
kupiłem nowe używane stołki ktore stały troche czasu w piwnicy i chcę je doczyścić
jaki specyfik polecacie ?BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrspanowie pytanko chcę wyczyści tapicerkę. nie jest jakoś strasznie uwalona. troche przykurzona i widać parę zacieków od wody. pewnie śnieg z kurtek po stopieniu.
kupiłem nowe używane stołki ktore stały troche czasu w piwnicy i chcę je doczyścić
jaki specyfik polecacie ?Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_zależy mi na dobrym długotrwałym (6-8 m-cy) efekcie
Zamieszczone przez cysterniarztaki zwykły isopropyl? http://showcarshine.pl/pr...atomizerem.html
Zamieszczone przez Alonzo_A collinite 476 - czyta się ze niby pół roku trzyma
Zamieszczone przez lu5aszpamietaj tylko o poslizgu dla niej
Zamieszczone przez cysterniarzAPC lub to będzie lepsze do prania od Nielsen Nap Low Foam
BTW. Wątek ruszył, znaczy się wiosna idzieOctavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Ja sie biore za samochód tez, nad powłoka sie zastanawiałem ale nie stac mnie na poprawki lakierowe a trzeba je przed położeniem powłoki zrobc, więc zrobiłem trochę zakupów w Detailerze widze że słuszne z tego co tu u was czytam. Kupiłem duraglossa głownie jako polecana nowość a teraz jeszcze aerospace mnie kusi bo tez tańsze, próbował ktoś? http://www.detailer.pl/sklep/11-303-...otectant-.html
A dla zapaleńców własnorecznej roboty info że jeszcze mozna się załapac dziś na promocje ładne w tym sklepie akurat, ja zdążyłem zanim duraglossa brakło
Komentarz
-
-
[quote="zak14"]
Zamieszczone przez lu5aszpamietaj tylko o poslizgu dla niej
Szamponu daje się odrobinę, zbyt duża ilość może doprowadzić do rozpadania się glinki, reguły co do tego nie ma, ale warto wiedzieć.
Co innego, żeby śmiało nie brakowało lubrykanty pod glinką, ale znów bez przesady bo ona ma coś zebrać, a nie tylko poślizgać się po lakierze.
Co do hologramów, one są tak delikatne, że ręcznie ścierny cleaner je usuwa, także dla mnie żaden problem, bo użycie glinki zawsze równa się jak nie korektą to użyciem ściernego cleanera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fireman6zbyt duża ilość może doprowadzić do rozpadania się glinki
Zamieszczone przez fireman6Co do hologramów, one są tak delikatne, że ręcznie ścierny cleaner je usuwaOctavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
panowie zamiezam na PB Black Hole zalozyc megsa 16 mirror glaze orjentuje sie ktos jak to z trwaloscia bedzie tego wosku z takim podkladem?
czy po glinkowaniu i usuwaniu rys MG UC mam uzyc cleanera jakiegos czy wystarczy odrazu BH aplkowac na auto?
i w jakim odstepie czasowym nakladac wosk po nalozeniu BH bo jedni pisza ze odrazu mozna a inni ze po godzinie
Komentarz
-
-
PiotrekSBI , nie bardzo rozumiem polaczenie BH i MEgsa 16 w celu dlugotrwalej ochrony.BH to glaze , a one oslabiaja woski.Juz lepiej uzyc jakiegos cleanera lub IPA .UC dziala troche jak clenlaner ale z wieksza sila,dlatego po polerowaniu nie widze powodu zeby uzywac cleanera,byc moze sie myle.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
jeśli ma wytrzymać miesiąc, a później znów będziesz nakładał to śmiało możesz tak zrobić. W poprzednim okresie letnim podobnie robiłem z collim, i BH dawał pożądany efekt :wink: Jeśli to by miało na aucie dłużej siedzieć to nie warto stosować BH pod 16, bo tak jak napisał lu5asz, bh to glaze i osłabi wosk
Komentarz
-
-
PiotrekSBI, dawaj glaze pod wosk będzie lepszy efekt o osłabienie trwałości się nie martw. Myślę, ze w okresie wiosenno-letnio-jesiennym lepiej zawalczyć o efekt końcowy. O trwałość wosk lepiej powalczyć przed aplikacją na zimę. Ja z wiosną lecę z chemical guys black light i DoDo blue velvet lub Meguiar's NXT 2.0.
Komentarz
-
Komentarz